Het gezicht van Geen Punt

Jolette van Eijden is mijn naam.
Sinds jaar en dag ben ik tekstschrijver voor een divers scala aan opdrachtgevers.
De combinatie van mijn agrarische loopbaan en jarenlange ervaring op redactioneel gebied hebben al vele mooie producties opgeleverd.
Met het HAS-diploma (Den Bosch, 1984) op zak gaf ik onder meer voorlichting in de fruitteelt en bloementeelt. In die tijd volgde ik een PR-opleiding, die ik afrondde met het NGPRa-diploma.

Overstap
Na een tiental jaren stapte ik uit de agrarische wereld. Gedurende tien jaar werkte ik als freelance redacteur bij onder meer Wegener Nieuwsbladen en de Koninklijke BDU Uitgeverij. Ik verzorgde de eindredactie en vormgeving van ‘De Graver’ (het kwartaalblad van het Puttens Historisch Genootschap, gedurende zeven jaar), van het periodiek van een landelijke automobielvereniging (gedurende acht jaar) en van het blad van een scoutinggroep (gedurende drie jaar).

Boeken
Verder deed ik de eindredactie van het boekje Putters Praoten, het woordenboek van het Puttens dialect, dat in november 2003 uitkwam. Inmiddels is er een herziene en aangevulde editie in de maak waarbij ik ook betrokken ben.
Eind 2007 verscheen het boek Beeld van een veranderend dorp – Honderd jaar breken en bouwen in Putten, waarvan ik eveneens de eindredactie verzorgde. In 2011 schreef ik het boek Elim op weg naar haar derde jeugd in opdracht van Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe.
Zoo moog dit Weeshuis steeds tot Zutphens eere blijven is het meest recente boek van mijn hand. Het verscheen in januari 2014 bij het 450-jarig bestaan van de stichting Het Burgerweeshuis Zutphen.

Eigen bureau
In 2005 startte ik mijn eigen tekst- en redactiebureau Geen Punt. Ik schrijf voor onder andere het zakelijk platform OnderNamen Randmeren en agrarische getinte opdrachtgevers als ABZ Diervoeding, de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde en de Nederlandse Fruittelers Organisatie.

Jolette in Frankrijk, vierkantje 250x250
Puntje apart…
Dagelijks ben ik in de weer met letters, woorden en zinnen. Maar soms maak ik even tijd vrij om niet in woorden maar in beelden te denken. Dan ga ik aan de slag met penseel en aquarelverf. Vooral (boerderij)dieren vind ik leuk om te schilderen.

Nieuwsgierig?
Kijk hier naar voorbeeldjes van mijn werk